Bli kvitt fluer
Fjern fluer på en profesjonell måte
Lokale kontorer
Skadedyr
Skadedyr som har sesong nå
Krypende insekter
Flyvende insekter
Gnagere og andre typer skadedyr
Din virksomhet
Næringsmiddelindustri
Annen industrivirksomhet
Vårt mål er å benytte miljøriktige metoder. Derfor er vi medlem av Grønt Punkt.
I over 50 år har vi beskyttet eiendommer mot skadedyr over hele Norge
Som godkjente skadedyrbekjempere via Folkehelseinstituttet, garanterer vi riktige behandlingsmetoder
Fluer kan ofte bli funnet i boliger og bedrifter over hele Norge.
Noen arter er mer vanlig enn andre og fluer er tiltrukket av ulike miljøer, tilpasset deres naturlige vaner og livssyklus.
Å lære mer om fluer, som deres størrelse, vaner, sesongvariasjoner og livsløp, kan bidra til å identifisere de mest effektive forebyggende og kontollerende tiltak som finnes mot fluer.
FAKTA: I gjennomsnitt vil en voksen husflue leve i ca 30 dager. Den gjennomgår en fullstendig livssyklus i fire trinn som består av egg, larve, puppe og voksenstadiet.
(Musca domestica)
Husfluer er bærere av sykdommer og kan infisere alle typer lokaler. De tiltrekkes av all mulig mat, inkludert menneske mat, fôr, dyrefôr, matavfall og selv avføring. Å se flere voksne fluer er vanligvis det mest vanlige tegnet på aktivitet og et potensielt problem. En kan også se etter larver som kryper ut av avlsmaterialet for å forpuppe seg.
(Fannia canicularis)
(Pollenia rudis)
Loftsfluer finnes i rolige og usjenerte deler av hjemmet, for eksempel på loftet. De trenger varme steder for å gå i hi i løpet av vinteren.
(Drosophila species)
Fruktfluer, også kalt eddikflue eller bananflue, oppholder seg innendørs hele året, men er mest vanlig om høsten. De kommer inn gjennom vinduer, med frukt, tomflasker eller der egg og larver finnes. De elsker råtten frukt.
(Calliphora vomitoria)
Spyfluer kan ofte bli sett svevende rundt søppelkasser da de er tiltrukket dyre ekskrementer og døde dyr, og kan derfor bære med seg smittsom sykdom.
(Musca autumnalis)
Fluene plager både hester og storfe, vanligvis i ansiktet og rundt øynene.
På vertsdyr får de protein fra neseslim, spytt og tårer. Fluene har mikroskopiske "tenner" i kjevepartiet som de bruker for å få tårene til å renne og dermed tilgang til næring.
(Thaumatomyia notata)
Om høsten kan de opptre som store ansamlinger nær høye hus. De kan være sjenerende når de så kommer inn i stort antall i boliger, men de gjør ingen skade. Invasjonen vil kun vare få dager, og fluer som kommer innendørs i oppvarmede lokaler vil dø i løpet av kort tid.