Kakerlakker

Som privatkunde kan du kontakte oss på 400 30 310  eller kontakt oss

Ønsker du kontakt ring 400 30 311  eller kontakt oss

Vårt mål er å benytte miljøriktige metoder. Derfor er vi medlem av Grønt Punkt.

I over 50 år har vi beskyttet eiendommer mot skadedyr over hele Norge

Som godkjente skadedyrbekjempere via Folkehelseinstituttet, garanterer vi riktige behandlingsmetoder

Tegn på kakerlakker

Det er ofte lettere å oppdage spor av kakerlakker enn selve insektet.

Kakerlakker er mest aktive om natten. I løpet av dagen foretrekker de å holde seg skjult i sprekker og hulrom. Om natten kommer de ut for å finne mat.

Kakerlakker er tiltrukket av alle typer mat som er tilgjengelig i ditt hjem. De kan spise alt fra mat, papir, emballasje, plast og tekstiler til rester av dyr (dvs. hamster og kanin avføring).

Hvis du mistenker at du har problemer med kakerlakker i ditt hjem eller ved foretaket, finnes det noen enkle måter å skaffe bevis på.

Tegn på kakerlakkangrep

Noen vanlige tegn kan hjelpe deg med å identifisere et mulig kakerlakkangrep.

  • Uvanlig lukt - av virksomhetens lokaler for å belyse eventuelle eksisterende problemer, samt gi råd om risikoområder og forebygging.
  • Kakerlakk avføring - hvis de har tilgang til vann vil kakerlakker produsere brun/svarte sylinderformede, ca 2mm lang, avføring som de etterlater.
  • Spor av sekret - Hvis det er rikelig med vann, etterlater kakerlakker sekretspor. Se etter merker på gulvet eller langs gulvlister
  • Hudrester - kakerlakker mister og etterlater hudrester 5 til 8 ganger, når de går over fra nymfe til voksen stadiet. Hudrester finnes vanligvis i nærheten av kakerlakkene.
  • Sjekk bad, kjøkken og vaskerom - tysk kakerlakk trenger varme og fuktighet, derfor vil de trolig finnes på badet, vaskerommet og på kjøkkenet. De er også gode klatrere og har ingen problem å klatre på glatte overflater som glass og rustfritt stål, takket være sine klebrige pads på beina.
  • Sjekk din kjeller - orientalsk kakerlakk kan håndtere kjøligere, fuktige forhold og er mer vanlig i kjellere eller avløp. Ved gode værforhold, kan de overleve utendørs i nærheten av søppelkasser. De er ikke så talentfulle klatrere som de tysk kakerlakk, men de klarer å klatre på grove vegger og overflater.

Er du bekymret for om du har kakerlakker?

Hvis du har funnet noen av tegnene ovenfor, bør du straks ordne med profesjonelle behandlinger slik at du raskt blir kvitt kakerlakkene.

Ring oss for å avtale en inspeksjon av ditt hjem eller bedrift.

En profesjonell løsning som tilbyr en effektiv måte å bekjempe skadedyrene på, er den mest pålitelige måten som forebygger fremtidige problemer med kakerlakker.