Veps

Veps

Som privatkunde kan du kontakte oss på 400 30 310  eller kontakt oss

Ønsker du kontakt ring 400 30 311  eller kontakt oss

Vårt mål er å benytte miljøriktige metoder. Derfor er vi medlem av Grønt Punkt.

I over 45 år har vi beskyttet eiendommer mot skadedyr over hele Norge

Som godkjente skadedyrbekjempere via Folkehelseinstituttet, garanterer vi riktige behandlingsmetoder

Veps

Veps er mest aktive i de varme sommermånedene. I Norge kan stikkveps forårsake smertefulle stikk, som gjør vondt og kan være livstruende for de som er allergiske. I tillegg kan veps lett bli irriterte, spesielt om man sitter ute med mat og drikke.

Honningbier

Veps kan også forveksles med bier, spesielt honningbien - men honningbien varierer i fargen fra gylden brun til nesten sort, og er mer hårete enn veps. Hvis du mistenker at du har honningbier, kan du kontakte ditt lokale birøkterlag til å hjelpe deg. Røkterlaget vil ofte være interessert i hjelpe deg og hente svermen tilbake.

Bare hunn vepsen har en brodd som de kan bruke flere ganger, hvis de føler seg truet. I de fleste tilfeller forårsaker ikke et vepsestikk noen langvarig skade, men det er vondt og kan være livstruende hvis du er allergisk mot stikk. Å fjerne et nærtliggende vepsebol er ofte den mest effektive måten å kontrollere et vepse problem på og dermed redusere faren for stikk.

Veps kan bygge reir utendørs under takskjegg, på loftet, i uthus, Innenfor kledning, under plattinger og i luftelyrer. Hvis et reir blir oppdaget tidlig på våren og er lett tilgjengelig, er det best å fjerne det med det samme med gjør-det-selv produkter, men husk at faren for å bli stukket er stor, så det er anbefalt å benytte egnet klær for beskyttelse.

Arter og veiledning

Rentokils vepsekontrolløsning

Veps kan angripe i et stort antall, hvis deres bolig blir forstyrret. Det er best å fjerne vepsebolet tidlig på sommeren, før antall veps øker og også tidlig på morgenen før de er mest aktive, da dettte kan minske risikoen for å bli stukket under behandlingen.

Rentokil, kan tilby sikre og praktiske løsninger, slik at du raskt blir kvitt vepseproblemet.

Våre erfarne og grundig opplærte serviceteknikere bruker ikke mer enn 30-45 minutter på selve behandlingen.

Det er mulig å bestille en vepse behandling ved å ringe oss.

Ytterligere informasjon

Finn ditt lokale kontor